Talenten- en Loopbaancoaching

” Talenten. Iedereen heeft ze, niet iedereen kent en gebruikt ze”

We waarderen onze eigen talenten niet altijd. Sterker nog: we weten heel vaak niet waar we goed in zijn en zullen het al helemaal geen talent noemen. ‘Zo bijzonder is het nou ook weer niet, het kostte me geen moeite, dit kan toch iedereen?’

Gefeliciteerd: je hebt een talent te pakken!

Talenten komen in verschillende vormen en maten. Een misvatting is dat ze wereld verbeterend of levensreddend moeten zijn. Een misvatting is ook dat je er de allerbeste in moet zijn en op zijn minst mee moet doen met de Olympische Spelen (talent Atleet) of een expositie in een galerie moet hebben (talent Kunstenaar). Is dit jouw denkwijze, dan zul je sneller geneigd zijn om ze dan maar aan de kant te doen.
En dat is zo jammer! Zou je ze alle 12 kennen, waarderen en inzetten, dan leef je een stuk lichter en ben je in balans. Dan kun je van je hobby je werk maken.

Tijdens dit traject werk ik met het Talentenspel, ontwikkeld door Willem Glaudemans.
Het is een echt spel en toch ook weer niet. Het heeft een bord en spelkaarten. Er is alleen geen winnaar, want de winnaar, dat ben jij zelf.
Het Talentenspel werkt met de Archetypes van Jung: universele oerbeelden die iedereen in zich heeft. Je komt ze bijvoorbeeld tegen in sprookjes, legendes, dromen, kunst en verhalen. De Nar, de Herbergier of de Vertelster roepen vast al een beeld bij jou op.

Het Talentenspel Traject

Kennismaking met elkaar en met de talenten.

We beginnen het traject altijd met een kennismaking. We stellen vast waar je tegenaan loopt en wat je graag zou willen. Daarnaast vind ik het belangrijk dat we elkaar een beetje leren kennen. Je moet je tenslotte wel op je gemak voelen bij mij.
Daarna duik je in de wereld van de archetypen.
Je zult merken dat het niet zo moeilijk is om een keuze te maken en dat je weet welke talenten bij jou horen en welke niet.
Uiteindelijk breng je al de gekozen talenten terug naar 12 en daar gaan we mee aan de slag.

Imaginatie

Nadat de talenten zijn gekozen en jij hebt besloten of je als Koning of Koningin regeert, komt het eerste speelbord tevoorschijn. Deze staat symbool voor jouw Koninkrijk. Jij bent de Koning/Koningin en de Talenten zijn bij jou in dienst.
Als alle Talenten, inclusief de Majesteit, een plek op het bord hebben gekregen, ontmoeten we de Talenten 1 voor 1. Ik begeleid jou in een imaginatie (een soort van meditatie) en leer je om je talenten te zien en te horen.
Ik ben iedere keer weer verrast wat er naar boven komt. Iedereen kan dit, je hoeft er geen moeite voor te doen, je hoeft je alleen te verwonderen.
Wat we eigenlijk doen is vanuit jouw onbewuste informatie naar boven halen. Zo kan het zijn dat er belemmerende overtuigingen op een talent zijn gaan zitten, waardoor jij het talent niet meer wilt gebruiken. Bij mij zat bijvoorbeeld op mijn Kunstenaar een strenge leraar die al mijn tekeningen tijdens de les een onvoldoende gaf. Reden: ik gebruikte de materialen niet zoals het hoorde. Logisch dat mijn Kunstenaar in de kramp schoot: creativiteit werkt niet met grenzen!
Ook op de Majesteit kunnen belemmerende overtuigingen zijn gaan zitten. Kreeg jij bijvoorbeeld de kriebels bij bovenstaande zin ‘Jij bent de Koning/Koningin en de Talenten zijn bij jou in dienst’ vraag jezelf dan al eens af wat hier aan de hand is.
Je zult merken dat je na de eerste sessie al beter je eigen plek in kunt nemen, je grenzen kunt bewaken en dat je een aantal Talenten die je hebt ontmoet, al voor je kunt laten werken.

Levensboom en Zielsmissie

Zodra jij alle talenten hebt ontmoet en weet hoe ze jou helpen, pakken we het tweede bord erbij: het Levensboombord. Dit bord geeft jou prachtig inzicht in hoe de talenten onderling met elkaar verbonden zijn en of ze jou helpen op het gebied van relaties met anderen, met jouw Zielsmissie of dat ze er echt en alleen voor jouw voeding zijn. Door dit uitgebreid door te nemen, begint er altijd al van alles te borrelen en te ontstaan.
Vanuit hier maken we de stap naar het formuleren van de Zielsmissie. Wat is jouw waarde in het leven, wat kom je hier nou eigenlijk doen en waar word jij nou echt gelukkig van. We sluiten het traject af op het moment dat jij volmondig ‘JA’ tegen jouw Zielsmissie zegt.

Je kunt ervoor kiezen om vanuit hier verder te gaan.
Ik begeleid je dan in de vervolgstappen. Maak het praktisch voor je en help je jouw Zielsmissie te vertalen naar de werkelijke wereld en hoe je er invulling aan kunt geven. Hetzij in een baan, hetzij privé.

Loop je al een tijdje met de vraag of dit het nou allemaal wel is? Wil je een carrièreswitch maken, maar heb je niet de juiste diploma’s op zak? Wil je als zelfstandige starten, maar durf je niet goed? Zou je het roer wel eens helemaal om willen gooien? Of wil je jezelf gewoon wat beter leren kennen? Dan is het Talentenspel echt wat voor jou!
Het Talentenspel is overigens ook geschikt voor je als je krachtiger in je leven wilt staan, wilt afvallen, op een gezonde manier weer met sporten om wilt gaan, je creativiteit wilt herontdekken, je rol binnen het gezin wilt veranderen, leren om voor jezelf te kiezen zonder je schuldig te voelen. Kortom: alles wat je anders zou willen, maar wat je steeds maar niet voor elkaar krijgt.

“Ik reik je de hand. Ga jij met mij mee op ontdekkingstocht in jouw eigen Koninkrijk?”

Alles nog even op een rij:

* Je werkt op heel diep onbewust niveau aan transformatie. Dit zul je direct terugzien in het dagelijkse leven.
* Je (her)ontdekt tijdens deze sessies jouw 12 talenten, je ontmoet ze via imaginatie en brengt ze daarna in kaart
* Je weet na de sessies van ieder talent wat zijn of haar rol is in jouw leven en weet hoe je ze voor je kunt laten
werken.
* Je leert welke talenten ondersteunend voor jou zijn, welke je gebruikt in relaties tot anderen en welke talenten er
zijn om jouw Zielsmissie te ondersteunen.
* Het einde van het traject sluiten we af door jouw Zielsmissie te formuleren. Dit geeft je dagelijks sturing in je leven:
je weet wie je bent en waarvoor je het allemaal doet. Daarnaast weet je ook grenzen te stellen en waar je nu met
een gerust hart ‘nee’ tegen kunt zeggen.
* Je sluit iedere sessie af met inzichten en tools om de eerste stappen te zetten op jouw nieuwe pad, richting jouw mooie toekomst!

Investering

* Tijdens de sessies werk ik met een uurtarief van €65,- (zakelijk hanteer ik een ander tarief, vraag me er naar)
* Per sessie ben je maximaal drie uur bezig. Ik stel bewust geen tijd vast, om zo
alle ruimte te geven aan hetgeen boven komt drijven.
* Je hebt zo’n zes tot negen sessies in totaal nodig om beide borden uit te spelen
en jouw Zielsmissie te formuleren.

De vraag die dan nog overblijft: heb jij lef om te investeren in jouw eigen toekomst?

“Het mooie van het Talentenspel is dat je het zelf moet doen. Marjolijn begeleidt en stuurt bij en doet dit met compassie van begin tot eind, zodat mijn missie voor nu duidelijk is. Dankjewel Marjolijn!”

“Marjolijn is open, eerlijk en oprecht, waardoor ik haar kon vertrouwen en me kwetsbaar durfde op te stellen.”

“Haar begeleiding, haar zachte kortdate aanpak en haar heldere kijk, maken dat ik een diepere laag bij mijzelf heb leren kennen, die voor mij heel waardevol is.”